Program for 2013
 

3. juli (kl 19.00) -            Ragnhild Hemsing og Eldbjørg Hemsing
Geir Botnen

Leif Rygg

Liv Bernhoft Osa

 
Ragnhild Hemsing
Ragnhild har markert seg som en meget allsidig artist, med full kontroll over et bredt repertoar både som solist og kammermusike. I tillegg til det omfattende repertoaret av standard klassiske soloverker for fiolin, supplerer hun med mer uvanlige og komplekse verker skrevet for hardingfele. Hemsing spilte inn Johan Halvorsens Fossegrimen Suite med Bergen Filharmoniske Orkesterog Neeme Järvi som dirigent for Chandos.
 
Hun har hatt gjesteopptredener ved de store festivalene og konserthusene i Norge, med nylige opptredener under Festspillene i Bergen, Oslo Kammermusikkfestival, festivalen Hardingtonarog Førdefestivalen. I utlandet har hun blant annet spilt i Wigmore Hall, på Verbier Festival, Bellerive Festival i Sveits og AlpenKlassisk i Tyskland. I 2011 spilte hun med The Minnesota Orchestra og på Cheltenham Festival.
Ragnhild har mottatt flere priser, deriblant First Prize og European Union Prize under Kocian International Violin Competition i Tsjekkia, samt First Prize og Special Prize under European Music Prize for Youth i Sveits i 2003. I tillegg har hun vunnet alle de store ungdomskonkurransene i Norge. I 2010 lagde Ragnhild, sammen med sin søster Eldbjørg Hemsing, en 60 minutter lang dokumentarmed NRK Fjernsynet om livet og musikken til Ole Bull. Dokumentaren vant sølvpris under Circom 2011 i Romania.
 
Eldbjørg Hemsing
Eldbjørg startet som femåring å spille fiolin, og alt som seksåring opptrådte hun for blant andre kongefamilien i Nasjonalteatereti Oslo. Debuten som orkestersolist kom i 2001, da hun opptrådte med Bergen filharmoniske orkester, Trondheim Symfoniorkesterog Ashland Symphony Orchestra. Hun har senere opptrådt med en lang rekke orkestre.

I 2005 vant hun førstepris i den tsjekkiske Kocian internasjonale fiolinkonkurranse, og samme år vant hun også Sparre Olsen-konkurransen.

Eldbjørg Hemsing er til daglig elev hos Stephan Barratt-Due, men tar også fast timer hos Boris Kuschniri Wien.
Hemsing er en allsidig musiker, og spiller også bratsj og hardingfele. Hun og søsteren Ragnhild opptrer sammen som Hemsing-søstrene, og deltok sammen i NRKs Kjempesjansen.
I 2008 vant Eldbjørg Hemsing Virtuos, og ble norsk deltager i Eurovision Young Musicians, hvor hun vant publikumsprisen og fikk 3. pris av juryen.
Hemsing spiller på en fiolin bygd av Domenico Montagnanai 1735, stilt til rådighet for henne av Anders Sveaas´ Allmennyttige Fond.
 
 
 

Botnen er en av Norges mest berømte pianister. Han har et repertoar som spenner fra barokkmusikk til modernisme og nyere verk. Botnen spiller blant annet Mozart og Beethoven, men har vært spesielt opptatt av klaververkene til Edvard Grieg og Geirr Tveitt. Han har vært solist med en rekke av de norske og utenlandske symfoniorkestrene. Botnen har blant annet spilt under svært anerkjente dirigenter som Alan Gilbert, Arvid Jansons, Dmitri Kitayenko og Edward Serov.

 
I tillegg til samarbeidet mellom Botnen og symfoniorkestrene har pianisten spilt en rekke konserter internasjonalt og i Norge. Botnen har blant annet opptredd på en rekke festivaler. Noen av disse er Festspillene i Bergen, Risør Kammermusikkfest, Hardingtonar, Hardanger Musikkfest og St. Magnus-festivalen på Orknøyene
 
 

9. juli (kl 19.00)  Berit Opheim og Rolf Lislevand

 

Berit Opheims musikalske verksemd spenner vidt, ho er klassisk utdanna frå Bergen Musikkonservatorium og Norges Musikkhøyskole (1987 %96 1992), og har utmerka seg som ein av dei aller viktigaste kvedarane i landet. Stemma hennar har nærast ingen grenser, og ho har dei siste femten åra drive med kunstarisk verksemd på scener i Noreg, Europa og Asia. Komponisten Lasse Thoresen skreiv verket Løp, lokk og linjar for ensemblet BIT20 og Berit Opheim i 2002 (uroppføring under Ultimafestivalen), og her byggjer mykje av verket rundt songen hennes. Med sin allsidige bakgrunn er ho ettertrakta i samtidsverk som nytter mikrotonalitet. Ho er medlem i fleire ensemble og blir engasjera som solist både i folk-, jazz- og samtidsmusikksamanhengar.

Ho har særleg jobba med folkemusikk frå vestlandet og heimbygda Voss. Opheim har vore pedagog på dei store musikkinstitusjonane, men og i kvedargrupper for born og vaksne på Voss. I 2004 og 2005 var ho fylkesmusikar i Hordaland. I 2007 har ho gitt ut plata Den blide sol, saman med Sigbjørn Apeland, ho komponerer tingingsverket til Vossa Jazz i mars 07.

 

 

 

 

Rolf Lislevand, norsk luttenist, fra 1987 bosatt i Italia. Utdannet ved Norges musikkhøgskole og Schola Cantorum Basiliensis, Basel. 1990 lærer ved konservatoriet i Toulouse, 1993 professor ved musikkhøyskolen i Trossingen. Har særlig vært aktiv som kammermusiker; utstrakt samarbeid med gambisten Jordi Savall, bl.a. med innspilling av musikken til filmen Tous les matins du monde (Alle årets dager, 1992). Han har opptrådt stadig oftere som solist, også i Norge.

 

 


11. juli (kl 19.00) - Sjur Hjeltnes og Stefan Pöntinen
 
Sjur er pianist og humorist frå Voss. Frå dei ytterste skjær til kongens slott har Sjur kome med sine underfundige betraktningar frå pianokrakken. Som kapellmester har han spelt på scenar over heile landet og ilag med komikarar som Anne Marit Jacobsen, Christine Hope, Ina Breivik og mange fleire. I 2003-2010 samarbeida han med Nordic Tenors, og dei vann komiprisen ilag i 2006.
Nytt soloshow!
Sjur har eit trufast publikum over heile landet som no får oppfylt ein draum: Sjur solo. Aleina med pianoet har Sjur laga eit show der han gjer livet sine store spørsmål ein musikalsk og humo
ristisk vri.

" Sjur Hjeltnes - eit musikalsk humorshow" hadde premiere i Logen Teater 9. februar 2012.

Meir informasjon om andre av Sjur sine prosjekt og opptrendener finn du under her.
 
 
 
 
Den svenske komponisten, fiolinisten og performancekunstner Stefan Pöntinen
har skapt musikk for ulike kammer konstellasjoner og orkestre
men også jobbet i nær tilknytning til multi kunstscenen, med billedkunstnere,
teater og dans. Hans musikk har vært fremført i hele Europa,
i India og USA.